Et lite blogginnlegg!

Det skjer veldig lite innpå denne bloggen om dagen, men nå mens jeg satt ved middagsbordet kom blogglysten snikende. Jeg som ikke har skrevet noe i det hele tatt den siste tiden, liksom! Det har vært noen arbeidskrav dette semesteret, så jeg har fått lest, bearbeidet og skrevet tekster. En veldig fin måte å lære seg stoffet på da. Og veldig interessante temaer. Det siste arbeidskravet gikk ut på barneomsorg og omsorgssvikt, og i tillegg til pensum om temaet har jeg også lest andre bøker om temaet. Det har resultert i fæle mareritt! Herregud som jeg har drømt! 

 

Den ene boken jeg leste heter "Vannliljen - historien om et barn". Noen som har lest den? Den er ikke for pyser! Klarer man å lese den uten å bry seg, da er man kald. Det er det verste jeg har lest! At noe sånn har skjedd, og mest sannsynlig foregår, er helt uvirkelig! Den handle om omsorgssvikt og overgrep av aller verste sort, vil jeg si. Denne historien skjedde for mange år tilbake, og HELDIGVIS har vi barnehager og det er mer fokus på omsorgssvikt i skolen og overalt idag, slik at slike ting kan oppdages tidlig. I denne historien får man en innsikt i hvordan et lite barn klarer seg gjennom en grusom oppvekst, og et eksempel på hvor lojale barn er til foreldrene sine. Kanskje mer skremt til lojalitet i dette tilfellet. Boken er fæl, verste jeg har lest, men veldig viktig. Det er et tema som må belyses, for omsorgssvikt og seksuelle overgrep forekommer mer enn vi aner. Den andre boken er oppfølgeren til denne. Den heter "Voldtatte følelser" og er en fortsettelse, og hvordan det livet hennes utvikler seg etter hun flytter hjemmefra. Jeg har ikke lest så mye i denne ennå, det ble mye fælt på liten tid. Så den ligger på vent foreløpig. 

 

 

Ellers går vi inn i eksamenstid på skolen. Vi har igjen FEM forelesninger dette smesteret, så er det leseuker, eksamensuke, leseuker, og så muntlig eksamen!! Det første året på HiL har gått unna! Men for et spennende år det har vært! 

 

Når jeg ikke sitter med pensum, som jeg gjør etter sengetid om kveldene, går tiden med til Alva og Lars (og familieliv:p) ;) Skoletiden er mandag til torsdag (Og på kveldstid i helgene, hvis det er noe spesielt). Lars er så heldig å få lese mine oppgaver før de leveres. Noe han er kjempeglad for, hvertfall på den siste, som jeg leverte før han rakk å lese den ;) Hehe! Men han er veldig snill som orker da, greit å få noen andre til å lese før de leveres. 

 

Jah.. Skjer det noe mer spennende da. Vi har fått autovern på vegen utafor her, så nå er det enda farligere å gå der. Trixi begynner å bli veldig gammel nå. Caiser er i full fart, og skulle vel helst fått brukt seg litt. Alenemammastudentlivet er ikke helt passende for en vilter, liten hund, med energinivå oppi himmelen! 

 

Nå skal vi snart til mormor/oldemor og bæssfar/oldefar og eta vafler. Det er jo den store VAFFELDAGEN idag! 

 

Ha en fin kveld folkens! 

 
Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits